Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

GALERII Mannergud sõitsid terve ööpäeva jutti (1)

Copy

Esmakordselt Eestis kihutasid autod Viljandimaa Raassilla ringrajal terve ööpäeva järjest. Valga kutseõppekeskuse meeskond jäi kuuendaks.

Mannergute mõõduvõtt on sõpruskondade mittesportlik kestvussõit, kus pannakse proovile vanad autod, kusjuures igaüks võib oma neljarattalise timmida täpselt selliseks, nagu ise soovib. Kui tavaliselt ollakse ringrajal kaheksa tundi järjest, siis nüüd pidid masinad ja juhid vastu pidama kolm korda kauem. Raassilla rajal tegi mannergute sõidu kaasa 13 meeskonda. Ööpäeva pikkune sõit oli keeruline nii osalejatele kui ka korraldajatele. «See mõõduvõtt oli natuke nagu naljategemine ringraja formaadis. Jäljendame päris ringrajasõidu võistlust,» rääkis mõõduvõtu korraldaja Andres Hall.

Kuuendaks tulnud Valgamaa kutseõppekeskuse õpetajate ja õpilaste meeskond sõitis kokku 1590 ringi ja läbis ringrajal 1600 kilomeetrit. Esimesed kaksteist tundi võisteldi poodiumikoha eest, aga kutseõppekeskuse õpetaja Siim Villemsoni sõnul oli öösel vaja asendada mootori maandusjuhe ja seetõttu läks palju väärtuslikku aega raisku.

Tagasi üles