Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

ARVED BREIDAKS Valitsus nagu paks mees diivanil (1)

Copy
Lõuna-Eesti Postimehe reporter Arved Breidaks
Lõuna-Eesti Postimehe reporter Arved Breidaks Foto: Arvo Meeks

Tervislike eluviiside edendajate tuntud soovitus spordiga alustavale inimesele kõlab: kõige tähtsam on tõusta diivanilt ja minna välja. Kohe jooksma hakata pole vaja, piisab kui jalutada ja küll siis ajapikku hakkab tulema. Vaadates valitsuses riigieelarve ümber käivaid vaidlusi, tundub, et patsient pole veel diivanilt üles saanud.

Tänapäeval piisab ühest internetis tehtud otsingust, näiteks märksõnaga «kehakaalu alandamine», kui loetud hetkedega on sotsiaalmeedia postituste lint täis kõiksugu soovitusi, kuidas kiiresti kaalus alla võtta. Pakutakse kõikvõimalikke imedieete, mis lubavad suurema pingutuseta ja kiiresti kaalunumbri alla viia. Samuti kaalu alandavaid harjutusi, mis ei nõua suurt pingutust, kuid põletavad kaloreid väidetavalt ülitõhusalt.

Kui miski paistab liiga hea, et tõsi olla, siis suure tõenäosusega see ei olegi tõsi. Mõneti on riigieelarve miinuse tasandamise ümber käinud vaidlus meenutanud samasugust imeravimi või -menüü otsimist, millega ülekaalulisi sotsiaalmeedias võrgutatakse.

Tagasi üles