Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Metsarahvas näitab oma tegemisi

Copy
Otepääl asuv vineeritehas UPM Kymmene Otepää OÜ
Otepääl asuv vineeritehas UPM Kymmene Otepää OÜ Foto: Maarius Suviste

Ülehomne üle-eestiline metsarahvapäev tutvustab Eesti metsasektorit. Tasuta üritustel jagavad kohalikud metsatarkust ning avavad oma uksed. Tegevust jagub hulgaliselt ka Lõuna-Eesti maakondadesse.

Eesti metsateenijate ühingu korraldataval matkal Võrumaa metsades on võimalik metsatarkusi koguda oma ala korüfeedelt. Matk algab Rebasmäe külas ning kulgeb mööda kohaliku oja kallast, kus tutvutakse sealse metsa, allikate, kopratammide ja vana metsatöölise elamuga. Uudistatakse ka Rebasmäe pärandkultuuri objekte: vana metsavahikohta, Hobusevaraste punkrit ning Kamnitsa küla inimeste sõjaaegset pelgupaika. Kohalik metsamees Kaarel Tiganik tutvustab nii ümbritseva metsa kujunemislugu kui ka kohalikke pärimuslugusid.

Jätkusuutliku palkmajatootmisega saab tutvuda Kotkapesa puhkekeskuses Võrumaal Jeedase külas. Enam kui 20-aastase ajalooga majatootja Vipson peab oluliseks, et tootmine oleks võimalikult loodushoidlik. Käsitsi palkmajade ehitamiseks polegi tarvis suurt tehast, tootmisjääke tekib minimaalselt ning neid saab suunata kohapealsesse energiatootmisesse. Palkmaja keskkonnasäästlikkuses saab tööstust külastades ise veenduda ning ehitushuvilistel on sealsetelt meistritelt mõni näpunäidegi kõrva taha panna.

Tagasi üles