Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Toetus pakub Lõuna-Eesti kortermajadele heldet abi

Copy
Võrus Kreutzwaldi tänav 2 asuv kortermaja on üks neist, mis võib tõenäoliselt saada 70-protsendilise remonditoetuse. Pildil BuildESTi projekti osalised maja seisukorda hindamas.
Võrus Kreutzwaldi tänav 2 asuv kortermaja on üks neist, mis võib tõenäoliselt saada 70-protsendilise remonditoetuse. Pildil BuildESTi projekti osalised maja seisukorda hindamas. Foto: Võru linnavalitsus

Oktoobris avanev korterelamute renoveerimise taotlusvoor annab eelise Lõuna-Eesti keskustele. Näiteks võivad Võru ja Valga linna muinsuskaitsealal olevad kortermajad saada Kredexilt toetust koguni 70 protsenti.

Endine Võru linnapea ning praegune riigikogu liige Anti Allas tõdes, et tegemist on Lõuna-Eestile regionaalpoliitiliselt ülimalt teretulnud otsusega. «Olen ka ise selle sündi oluliselt panustanud ja ütlen ausalt, et mul on pika aja järel millegi üle südamest hea meel,» sõnas Allas.

Allase linnapeaks oleku ajal liitus Võru linn mitme rahvusvahelise projektiga. «Need aitasid sedavõrd heade tingimustega toetusvõimaluse sündi ette valmistada,» rääkis Allas. «Mitmed arhitektid, ülikoolide õppejõud ja ministeeriumite ametnikud olid meie murede suhtes positiivselt meelestatud ning toetasid meie püüdlusi.»

Tagasi üles