Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Valgamaa koolid aitavad noori eriala valikul otsusele jõuda

Copy
Koolijuhid Andrus Murumaa (vasakult), Margus Ojaots, Katre Kikkas, Valga asevallavanem Maarja Mägi ning koolijuhid Helen Puusalu, Tiit Tammaru ja Mart Kase lepingu allkirjastamisel
Koolijuhid Andrus Murumaa (vasakult), Margus Ojaots, Katre Kikkas, Valga asevallavanem Maarja Mägi ning koolijuhid Helen Puusalu, Tiit Tammaru ja Mart Kase lepingu allkirjastamisel Foto: Valgamaa Kutseõppekeskus

Valga piirkonna koolid allkirjastasid Valgamaa kutseõppekeskuses karjääriõppe alase koostöölepingu. Kuu alguses sõlmis kutseõppekeskus sarnase lepingu ka Tõrva valla koolidega.

«Eriala valik on üks esimesi suuri otsuseid elus. Et valik õnnestuks, on hea võimalusi varakult tundma õppida,» rääkis Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. «Seepärast on ka tähtis, et nii põhikoolid kui kutseõppekeskus ja Valga gümnaasium karjääri- ja edasiõppimise valikute tutvustamisel koostööd teeksid.»

Koostöö annab põhikoolinoortele võimaluse osaleda ühel päeval kuus kas kutseõppekeskuse või Valga gümnaasiumi õppetöös. Saadakse esimene kogemus õpivõimalustest, erialadest ja kutseoskustest. Valga vallas asuvad koolid on karjääriõpet pakkunud juba ligi kümme aastat, tänavu sõlmisid kutseõppekeskusega vastava lepingu ka Tõrva kool ja gümnaasium.

Tagasi üles