Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Pikaaegne kultuurihing Heiki Kelp: kui midagi teha, siis vägevalt

Copy
Võru kultuurimaja Kannel juht Heiki Kelp lausub, et Kannel on 360 päeva aastas avatud ja tuledes – alati toimub midagi.
Võru kultuurimaja Kannel juht Heiki Kelp lausub, et Kannel on 360 päeva aastas avatud ja tuledes – alati toimub midagi. Foto: Arvo Meeks

Mees nagu orkester. Kirja- ja kidramees, muusik ja näitekirjanik, bändi asutaja ja laulusõnade autor. Kõige tipuks juhtinud kolm aastakümmet kodulinna kultuurikeskust. Kuigi 65 aastat turjal, pole märkigi, et hoog raugeks. Vastupidi.

Oli aasta 1994, kui Heiki Kelp astus Võru kultuurimajja Kannel esimest korda sisse selle juhina. Ta oli varem küll kodulinna rokkbändi Hetero asutajaliikme, basskitarristi ja mänedžerina sealsetel lavalaudadel esinenud, kuid uues rollis oli kõik teisiti.

Sellele eelnes Sõmerpalus omal ajal kuulsa Argose baari ja poe pidamine, millega ta tegi algust 1987. aastal pärast Hetero keelustamist ning mis oli üks esimesi erakätes baare-kooperatiive Eestis. Kelp oli seitse aastat seda vedanud, kui läks kord Võrru leivakombinaati värske ja sooja leiva järele. Teel sinna ostis ta kioskist ajalehe, kust leidis kuulutuse: kultuurimaja Kannel otsib uut juhti.

Tagasi üles