Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Päästeamet teeb kontrollkäike

Copy
Suitsuandur on kodudes kohustuslik olnud 15 aastat, vingugaasiandur alates 2022. aasta 1. jaanuarist.
Suitsuandur on kodudes kohustuslik olnud 15 aastat, vingugaasiandur alates 2022. aasta 1. jaanuarist. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal kontrollib päästeamet suitsu- ja vingugaasiandurite olemasolu kodudes. Algamas on kütteperiood, mistõttu on väga oluline veenduda, et nii suitsu-kui ka vingugaasiandur oleksid olemas ja töökorras. Suitsuandur on kohustuslik olnud 15 aastat, vingugaasiandur tahkeküttega kodudes ligi kolm aastat.

«Kontrollisime eelmisel aastal suitsuandureid ligi 5500 kodus ning leidsime, et töötav suitsuandur oli puudu veerandis kontrollitud kodudest. Kui täna peaks juhtuma tulekahju, siis pea veerandis Eesti kodudes suitsuandur sellest teada ei anna, sest seda lihtsalt pole või pole see töökorras,” rääkis päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Maret Rannala ning lisas, et oma kodu ja pere ohutuse eest peab igaüks ise hoolt kandma.

Kontrollkäigud toimuvad 23.-27. septembril kuni kella seitsmeni õhtul. Kontrolle teevad päästeameti inspektorid koos päästemeeskondadega. Kui andur on puudu või ei ole see töökorras, võib saada 40 eurot trahvi. Kontrolli eesmärk on saavutada see, et kodudes oleks nõuetekohaselt paigaldatud ja töökorras suitsu- ja vingugaasiandurid olemas.

Tagasi üles