Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Kutseõppurid omandasid Küprosel põnevaid kogemusi

Copy
Valga kutseõppekeskuse koka eraiala õpilane Keiro Kartau hakkas kodus kokkama 12-aastaselt.
Valga kutseõppekeskuse koka eraiala õpilane Keiro Kartau hakkas kodus kokkama 12-aastaselt. Foto: Ave Kaupmees

Kutsekoolide maine on võrreldes paarikümne aasta taguse ajaga paranenud, näitab Valgamaa kutseõppekeskuse ning Võrumaa haridus- ja tehnoloogiakeskuse kogemus. Siiski levib veel küllaltki laialt ka arvamus, et kutsekooli minnakse õppima ainult siis, kui gümnaasiumisse ei saa sisse. Ühiskonna surve paneb seetõttu nii mõnegi tubli noore tegema vale valiku, mida ta hiljem kahetseb.

Tänavu ületas Valgamaa kutseõppekeskuse õpilaste arv esimest korda tuhande piiri. Võrumaa haridus- ja tehnoloogiakeskuse õppurite arv on paari viimase aasta jooksul kasvanud paarisaja võrra.

Ka Valgamaa kutseõppekeskuses koka eriala õppiv Keiro Kartau läks pärast põhikooli lõppu vanemate soovitusel gümnaasiumisse. «Käisin seal aasta ja mulle eriti ei meeldinud. Siis otsustasingi tulla kutseõppekeskusesse ja kokaks õppida. Mulle on alati meeldinud süüa teha. Kodus hakkasin kokkama 12-aastaselt,» rääkis Kartau.

Tagasi üles