Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Tartu–Riia liinist võiks saada ettevedaja Rail Balticule (2)

Copy
Valga asevallavanem Kaupo Kutsar tõdes, et Tartu–Valga–Riia liin oleks hea võimalus jõuda hõlpsasti ja kiiresti ka Riia lennujaama.
Valga asevallavanem Kaupo Kutsar tõdes, et Tartu–Valga–Riia liin oleks hea võimalus jõuda hõlpsasti ja kiiresti ka Riia lennujaama. Foto: Tiit Loim

Elron peab plaani avada järgmise aasta kevadel Tartu–Valga–Riia reisirongiliin ning selle eesmärgini jõudmiseks saadi riigilt kaks miljonit eurot toetust. Valga asevallavanema Kaupo Kutsari hinnangul võib uuest liinist kujuneda Lõuna-Eesti piirkonna jaoks etteveoliin Rail Balticule.

«Kui see rong päriselt käima saaks, saame ühenduse ka Riia lennujaamaga,» sõnas Kutsar. «Selline mõistliku kiirusega ühendus oleks meile igal juhul väga oluline ja positiivne asi, mis looks täiendavaid võimalusi.»

Kutsari sõnul on väidetud, et Tallinna kaudu saaks Riiga ikka kiiremini. «Kuid see võib nii olla ainult Tartust kõrgemal olevate piirkondade puhul. Kui vaatame aga Tartust allpool olevad piirkondi, siis paljudel juhtudel oleksime uue rongiühenduse puhul selle ajaga juba Riias, kui Tallinnasse jõuaksime,» nentis ta.

Tagasi üles