Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Kauplused müüvad endiselt keelatud laste turvaistmeid ja- hälle (1)

Copy
Turvahäll. Pilt on illustratiivne.
Turvahäll. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Transpordiameti sõidukite järelevalve üksus kontrollis laste turvavarustusi müüvaid kaupluseid. Kontrolli käigus selgus, et jätkuvalt olid kättesaadavad ECE R44/04 tüübikinnitust omavad laste turvaistmed ja -hällid, mida Eestis on alates 1. septembrist keelatud.

Vastavalt Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusele on alates septembrist lubatud müüa ainult turvaistmeid, mis vastavad ECE R129 i-Size eeskirjale. «Olulise muudatusena nõuab regulatsioon turvaistmete puhul kohustuslikke külgkokkupõrke teste, mida varasem ei hõlmanud,» selgitas sõidukite järelevalve üksuse juhataja Robert Rimm. «Meie eesmärk oli tõsta müüjate teadlikust ja tagada, et poelettidel oleks ainult nõuetekohane turvavarustus.»

Kontrolli käigus külastati kahel päeval 12 kauplust. Nende hulka kuulusid nii lastetooteid müüvad poed kui ka ehitus- ja sõidukivaruosa kauplused. Kontrollimise jooksul selgus, et on ettevõtteid, kes juba muudatustest teadlikud ja eemaldanud ECE R44 tüübikinnitusega tooted, aga ka neid, kelle tootevalikus on endiselt probleemsed tooted. Transpordiameti visiidi käigus reageerisid kauplused positiivselt ja ebasobiv turvavarustus eemaldati lettidelt.

Tagasi üles