Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Arstid ja kiirabitehnikud peavad mitut töökohta (1)

Copy
Kiirabiautod. Foto on illustratiivne.
Kiirabiautod. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Rohkem kui üks töökoht on kõige sagedamini meditsiinivaldkonna töötajatel: kiirabitehnikutel ja arstidel ning ka näiteks psühholoogidel, logopeedidel ja füsioterapeutidel. Eriarstide ja kiirabitehnikute seas töötab mitmel kohal ligi 60% inimestest.

Statistikaameti andmeteaduri Kadri Rootalu sõnul on töötamise registri andmetel augusti lõpu seisuga vähemalt üks registreeritud töösuhe peaaegu 640 000 inimesel. Üks töökoht oli registreeritud 88% inimestest ja kaks töökohta ligikaudu 10% inimestest. Kolm või enam töösuhet oli 2,4% töötajatest. Ehkki viimaste kuude jooksul on ajakirjanduses mitmel korral kirjutatud, et inimesed otsivad maksutõusude kartuses lisatööd, siis Rootalu sõnul andmed seda ei kinnita. «Ühe kuu jooksul mitmel kohal töötavate inimeste osakaal pole viimase viie aasta jooksul märkimisväärselt muutunud, püsides 12% ümber,» selgitas ta.

Rootalu sõnul on statistikas arvesse võetud erinevaid lisatöö tegemise vorme. Esimesena saab välja tuua inimesed, kes teevad tööampse. Teise suurema grupina saab esile tuua need inimesed, kellel ühte peamist töökohta justkui polegi ja kes töötavadki mitme eri tööandja heaks. «Selliselt töötavad sageli näiteks raamatupidajad, korteriühistute remondimehed, ringijuhid ja koolitajad. Ja inimesed, kes omavad küll ühte peamist töökohta, kuid sellele lisaks on neil ka kõrvaltööd,» märkis Rootalu.

Tagasi üles