Päevatoimetaja:
Tiit Loim

«Oleme piisavalt kannatanud.» Kruusakarjääri rajamine põrkus kohalike vastuseisuga (6)

Copy
Uue kruusakarjääri avamise vastu olev Anu Masso seisab külateel, mille võimalik sulgemine kohalikele muret teeb. Miti II oleks lähipiirkonnas juba viies karjäär, varasemad kogemused on inimesed aga skeptiliseks muutnud.
Uue kruusakarjääri avamise vastu olev Anu Masso seisab külateel, mille võimalik sulgemine kohalikele muret teeb. Miti II oleks lähipiirkonnas juba viies karjäär, varasemad kogemused on inimesed aga skeptiliseks muutnud. Foto: Arvo Meeks

Otepää ja Elva valla piiril on olemasolevate kõrvale kavas rajada veel üks kruusakarjäär. See soov on aga põrkunud kohalike vastuseisule, kel mureks muu hulgas oma kodudesse viiva tee säilimine, kaevandamise mõju põhjaveele ning tekkiv müra. Ettevõtja sõnul on mured suuresti alusetud.

Kruusa kaevandamisega on piirkonnas tegeldud aastakümneid. Otepää valda Elva valla piiri lähedale planeeritav Miti II oleks juba viies karjäär lähipiirkonnas.

Anu Massol on Otepää lähedal Miti külas maakodu. Tema sõnul tekitaks uus kaevandus mitu probleemi. Neist üks puudutab kohalike majapidamiste juurde viivat teed. Praeguse plaani kohaselt on kavas see kaevandusega seoses ajutiselt likvideerida. Kohalikud kardavad seetõttu, et ei pääse enam kodudesse.

Tagasi üles