Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Uma Meki sügisgurmee rõõmustab sügiseste maitsete ja kohaliku toorainega

Copy
Pauline Resto Uma Mekk Sügisgurmee erimenüü.
Pauline Resto Uma Mekk Sügisgurmee erimenüü. Foto: Mari Jänes

Alates 4. kuni 13. oktoobrini kutsub Uma Mekk sügisgurmee toidugurmaane ja kohaliku toidu austajaid nautima maitseelamusi Lõuna-Eestis. Üheksa erinevat restorani pakuvad 10 päeva jooksul kolmekäigulisi erimenüüsid, kus vähemalt 50% koostisosadest pärinevad Vana-Võromaa piirkonnast.

Kampaania peakorraldaja Kristin Krinal: “Eesmärk on suurendada teadlikkust kohaliku tooraine kvaliteedist ja kättesaadavusest, edendades samaaegselt koostööd toitlustajate ja tootjate vahel. Hea on tõdeda, et paljudel restoranidel on juba täna väga head suhted kohalike tootjatega. Üksteist tuntakse ja ollakse rahul ka kvaliteediga.”

Kohaliku tooraine kättesaadavus ei ole probleemiks Suure Muna restoranile, kes kinnitab, et nende menüü ehitatakse üles vastavalt hooajale ja piirkonna tootjate pakkumistele. Samuti ei ole tooraine küsimus keeruline Lihuniku Ärile, mis kasvatab Rõuge vallas enda restorani tarbeks mahedaid lihaveiseid.

Tagasi üles