Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Võrumaa gümnaasiumides hakatakse andma IT-õpet

Copy
Maakonna IT-hariduse eestvedaja Anti Haugase sõnul tekitab valdkonna võimaluse luua Võrumaale tasuvaid töökohti, mis ei sõltu töötaja asukohast. Nii oleks maakond atraktiivne koht, kus tegeleda ITga.

 
Maakonna IT-hariduse eestvedaja Anti Haugase sõnul tekitab valdkonna võimaluse luua Võrumaale tasuvaid töökohti, mis ei sõltu töötaja asukohast. Nii oleks maakond atraktiivne koht, kus tegeleda ITga.  Foto: Arvo Meeks

Juba sel õppeaastal tekib Võrumaal keskharidust andvatel koolidel võimalus pakkuda valikainena programmeerimist. Praegu valmistatakse ette iseõppe metoodikal põhinevaid mooduleid.

Infotehnoloogiakooli kood/Võru projekti käigus sai rahastuse ka Võru maakonna õpilastele IT valikaine keskkonna loomine. Seega tekib 2024/2025. õppeaasta jooksul Võrumaale programmeerimise valikaine keskkoolidele.

Võru IT-kooli üks eestvedaja Anti Haugas sõnas, et hange on nüüd läbi viidud ning komisjon parima pakkuja välja selgitanud. Võitjaks osutus OÜ Futurecoders, kes on loonud ka kood/Jõhvi õppekeskkonna.

Tagasi üles