Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Noored kagueestlased võõrustasid islandlasi

Võrumaa noored ja islandlased harjutasid kohtumisel ka meeskonnatööd.
Võrumaa noored ja islandlased harjutasid kohtumisel ka meeskonnatööd. Foto: Kõrvipalu Loometalu

Võrumaal Kõrvipalus ja Mehkamaal kohtusid hiljuti Kagu-Eesti ja Põhja-Islandi noored. Islandlasi oli kümme, eestlasi 12 ning meil oli kaasatud ka abilisi. Kuue päeva jooksul saime väga palju teada üksteise kultuuri erinevustest ja sarnasustest.

Elasime Kõrvipalus laagritingimustes ning pesemine oli korraldatud saunas. Nii said külalised ka meie saunakombeid tundma õppida. Kui esimesel õhtul peljati kuumale lavale tulla, siis pärast esimest ehmatust nõudsid kõik kui ühest suust, et igal õhtul sauna saaks. Islandlastelt aga saime teada, et neil on sauna asemel soe ruum, mida kütab maast tulev kuum aur. Kerist seal ei ole ja seega ka leili visata ei saa.

Üheskoos liikusime palju looduses. Näiteks viis seiklusmäng meid viiekilomeetrilisele ringile Varstu ümbrusesse. Kasutasime telefonis Actionboundi rakendust, kust saime suuniseid ja ülesandeid. Nii jõudsime külastada Varstu surnuaia taha maetud metsavenna hauda ja tutvuda matusekombestikuga, Varstu kaupluses poenimekirja koostada ning olla loomingulised fotolavastuste loomisel. Kogu suhtlus käis inglise keeles.

Tagasi üles