Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Meedikud rõhutavad südamepäeval liikumise olulisust

Copy
Liikumine ja sportimine tuleb kasuks igas vanuses inimestele.
Liikumine ja sportimine tuleb kasuks igas vanuses inimestele. Foto: Marianne Loorents

Tervisekeskused ja meditsiiniteenuste pakkujad tuletavad pühapäeval tähistataval südamepäeval meelde, et kardiovaskulaarsete haiguste ennetuses on liikumine väga tähtsal kohal.

"Rahvusvaheline südamepäev tuletab meile meelde, kui oluline on südame tervis," kirjutab Tartu Meliva kliiniku kardioloog Hanna Maria Muischnek. "Kardiovaskulaarhaigused on peamine surmapõhjus kogu maailmas, kuid enamik südamehaigusi on ennetatavad. Euroopa Kardioloogide Seltsi soovituste kohaselt peaksime iga nädal liikuma vähemalt 150 minutit. Juba 30 minutit mõõdukat füüsilist koormust päevas aitab oluliselt vähendada südamehaiguste riski. Julgustan teid täna liikuma, olgu selleks jalutuskäik värskes õhus või uue põneva spordiala proovimine."

Valga haigla meenutab, et esimest korda tähistas Maailma Südameföderatsioon südamepäeva 2000. aastal eesmärgiga teavitada inimesi südamehaigustest ja nende ennetamisest. Oma südame tervise heaks tuleks toituda mitmekesiselt ja tervislikult, loobuda alkoholist ja suitsust, liikuma iga päev värskes õhus, vähendama stressi, magama öösel 7–8 tundi, hoidma kehakaalu normis ning teadma oma kolesterooli ja vererõhu väärtusi.

Tagasi üles