Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Lõunaeestlane kündis end Eesti meistrivõistlusel esikolmikusse

Copy
Kõrrepõldu kündnud pöördatrade vabaklassi kolmanda koha sai Erkki Punga (Põlva Agro) (parempoolseim).
Kõrrepõldu kündnud pöördatrade vabaklassi kolmanda koha sai Erkki Punga (Põlva Agro) (parempoolseim). Foto: Oleg Hartsenko

27. ja 28. septembril toimusid Pärnumaal, Massu külas 50. Eesti künnimeistrivõistlused, kus meistrite klassis võitsid tava- ja pöördadraga masinatel Raido Kunila ja Indrek Mägi. Kõrrepõldu kündnud pöördatrade vabaklassi kolmanda koha sai põlvamaalane Erkki Punga (Põlva Agro).

Raido Kunila ja Indrek Mägi sõidavad järgmisel aastal Eestit esindama künni maailmameistrivõistlustele. “Minister-kündja 2024” tiitli pälvis regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.

Võistluse peakorraldaja Margus Lepp jääb tänavuste meistrivõistlustega rahule. „Vihmane ilm esitas väljakutseid nii võistlejatele kui ka publikule, kuid keeruliste künniolude kiuste näitasid kõik kõrget taset ja pakkusid tõeliselt nauditavat vaatepilti,“ märkis Lepp. Tema sõnul on võistluse eesmärk hoida kündmise traditsioone elus, tuua esile noorte põllumeeste oskused ja näidata, millist kvaliteeti rakendada ka igapäevatöös. „Võrreldes 150 aastat taguse ajaga, mil Vändras toimusid esimesed künnivõistlused, on tehnika ja töö kvaliteet küll palju arenenud, kuid kündmise põhiolemus – maa ja inimese koostöö ning oskusliku töö tähtsus, on jäänud samaks,” lisas Lepp.

Märksõnad

Tagasi üles