Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Kohus andis kriitilist pressiteadet jaganud poliitikule vaidluses juristiga õiguse

Copy
Praegu Valga asevallavanema ametit pidav Kaupo Kutsar sõnas, et ringkonnakohtu selgitused on põhjalikud ja arvestavad sõnavabaduse piire parimal moel.
Praegu Valga asevallavanema ametit pidav Kaupo Kutsar sõnas, et ringkonnakohtu selgitused on põhjalikud ja arvestavad sõnavabaduse piire parimal moel. Foto: Arvo Meeks

Tartu ringkonnakohus andis praegusele Valga asevallavanemale Kaupo Kutsarile õiguse kohtuvaidluses jurist Robert Sarvega, kes nõudis temalt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist. Tegu on juba viienda otsusega selles vaidluses.

Vaidlus sai alguse, kui toonane Valga vallavolikogu liige Kaupo Kutsar jagas 2020. aastal sotsiaalmeedias õigusbüroo Õigusnõu pressiteadet. Selles oli muu hulgas kirjas, et büroo kutsub koonduma inimesi, kes on saanud toonaselt vandeadvokaat Robert Sarvelt nõudekirja seoses väidetavalt ebasobiliku kommentaari avaldamisega.

Samuti oli pressiteates kirjas, et büroo poole on pöördunud inimesed, kes on seadnud kahtluse alla Sarve juhitava advokaadibüroo Emerald Legal väljastatud nõudekirja seaduslikkuse, kuna seal esinevat nende hinnangul väljapressimisele viitavaid asjaolusid.

Tagasi üles