Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Riigimajata jääv Põlva voolab riigist tühjaks

Copy
Põlva vallavanema Martti Rõigase selja taga olev endine maavalitsuse maja oli määratud lammutamisele, et rajada Põlva keskväljakule uus riigimaja. Nüüd on asjad stopile pandud.
Põlva vallavanema Martti Rõigase selja taga olev endine maavalitsuse maja oli määratud lammutamisele, et rajada Põlva keskväljakule uus riigimaja. Nüüd on asjad stopile pandud. Foto: Arved Breidaks

Oktoobrist sotsiaalkindlustusameti esinduseta jäänud Põlvat tabas esmaspäeval uus hoop, kui rahandusministeerium teatas keskväljaku äärde kavandatud uue riigimaja ehitamise projekti külmutamisest. Põlvamaa omavalitsuste liit saatis valitsusele samal päeval märgukirja küsimusega, kas Põlva maakonnast saab peagi maakond ilma riigita.

«Paraku on Põlva riigimaja küsimus aastaid lahenduseta ja tuleb tunnistada, et Põlva maakonnas on riiklikud arengud toimumas seatud eesmärkidele vastupidises suunas ning trendi jätkudes oleme «maakond ilma riigita»,» seisab omavalitsuste liidu esimehe, Põlva vallavanema Martti Rõigase saadetud kirjas.

Märgukirja saatmine on suuresti ka kõik, mida üks vallajuht sellises olukorras teha saab, nentis Rõigas. «Meiega ju keegi läbi ei räägi. Regionaalpoliitilistest otsustest kuuleme ametiasutuse pressiesindajatelt.»

Tagasi üles