Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Erki Keldo ootab teistelt ministritelt innukat kaasamõtlemist (3)

Copy
Majanduskabineti istungil.
Majanduskabineti istungil. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Tallinnas Stenbocki majas toimus neljapäeval valitsuse esimene, majanduse elavdamise teemadele keskenduv kabinetinõupidamine, muutmaks Eesti paremaks ettevõtluspiirkonnaks.

Soovitusi, kuidas tõsta Eesti majanduse konkurentsitaset, jagas Eesti Pank. Majanduse konkurentsivõime tõstmise tegevuskava  tutvustas majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo. Ülevaate tuuleenergia vähempakkumiste ettevalmistustest andis kliimaminister Yoko Alender.

Peaminister Kristen Michali sõnul on kaitseks ja eelarveks vajalikud otsused tehtud. “Edasi suuname valitsuses oma fookuse ja energia sellele, mida saaksime teha, et meie majandus oleks konkurentsivõimelisem, et Eestis oleks parem ettevõtlusega tegeleda, siit kaoksid bürokraatlikud takistused, juurdepääs kapitalile oleks lihtsam, riskid madalamad. Selleks alustasimegi majanduskabineti nõupidamistega,” ütles peaminister. “Meile on oluline, et kõik ametkonnad hakkaksid mõtlema just selles võtmes, mida me saame teha, et Eesti oleks parem ettevõtluspiirkond ja siis ka konkreetsed lahendused, mida saame otsustada, et nii ka läheks.”

Tagasi üles