Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer
766 3888

Arenduskeskuse juht: peagi ees ootav maksutõus mõjub kõige halvemini väikeettevõtetele

Copy
Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsi hinnangul on Lõuna-Eesti ettevõtjad leidlikud ja püüavad otsida uusi turge.
Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsi hinnangul on Lõuna-Eesti ettevõtjad leidlikud ja püüavad otsida uusi turge. Foto: Arvo Meeks

Valitsus tõstab makse, igapäevakulud ja teenused kallinevad. Samas näitavad statistikaameti andmed, et Valga-, Võru- ja Põlvamaa inimesed teenivad endiselt oluliselt vähem kui harjumaalased. Kui pealinna ümbruses maksti teises kvartalis töö eest keskmiselt 2273 eurot kuus, siis lõuna pool Tartut tuli leppida pisut rohkem kui 1500 euroga. See jääb alla ka Eesti keskmisele palgale, mis on 2007 eurot. Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots on täheldanud ettevõtluses ebakindluse süvenemist juba nüüd, kui uued maksud pole veel kehtima hakanudki.

Kuidas vähem teenivate piirkondade pered toime tulevad? Kas ostuvõime ja teenuste tarbimine on vähenenud ja kuidas see avaldub ettevõtluses?

Näeme poes ja tunnetame ka arenduskeskuses, et inimeste ostujõud väheneb. Koos perede majandusliku ebakindlusega mõjutab see omakorda kaubandus- ja teenindussektorit ning ka tootmisettevõtteid.

Tagasi üles