Mulgid kogunevad nõu pidama ja putru mekkima

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi valla kultuurikeskus
Karksi valla kultuurikeskus Foto: Sakala / Scanpix

Mulgi kultuuri instituut, Mulgimaa Arenduskoda ja Mulkide selts korraldavad 20.–21. aprillil Viljandimaal Karksi valla kultuurikeskuses 7. Mulgi konverentsi «Ütenkuun Mulgimaal». 21. aprillil on huvilistel võimalik osaleda giidi saatel bussiekskursioonidel Mulgimaal.

Konverentsi avavad kõigi kolme organisatsiooni esindajad: Mulkide seltsi vanem ning Eesti Metsaseltsi president Kaupo Ilmet, Tõrva linnapea ja Mulgi kultuuri instituudi vanem Agu Kabrits ja MTÜ Mulgimaa Arenduskoda juhatuse liige, Viljandimaa omavalitsuste liidu juht ning Paistu vallavanem Ene Saar.

Konverentsil on arvukalt esinejaid nii kohapealsete Mulgi elu edendajate hulgast kui külalisi.

1. blokis käsitletakse Mulgi keele ja kultuuri hoidmise teemat.

2. blokis räägivad Mulgimaale jäävate Leader tegevusgruppide esindajad esimese programmiperioodi õnnestumistest: Piret Leskova Mulgimaa Arenduskojast, Karl Õmblus Võrtsjärve ühendusest, Merle Adams Rohelise Jõemaa koostöökogust ja Mihkel Meidla Valgamaa partnerluskogust. Mulgimaa ongi jagunenud nelja Leader-tegevuspiirkonna vahel.

3. blokis räägitakse koostööst ja kohalikust märgist.

4. blokis räägivad Mulgimaa ettevõtluse võludest ja valudest Arvo Veidenberg, Andres Olesk ja Rein Tafenau.

Ettevõtjad esitlevad oma ettevõtteid ja toodangut Karksi kultuurikeskuse ette paigaldastud telgis nii 21. kui ka 22. aprillil.

Monica Hankov Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest räägib siseriiklike regionaalprogrammide rakendumisest Setumaal ja Kihnus.

Väljastpoolt tulija pilguga vaatavad ja räägivad kaasa mulkide tegemistele Rivo Noorkõiv ja Hardo Aasmäe.

Päeva modereerivad Hardo Aasmäe ja Piret Koorep.

Lõunalauas pakutakse ehtsat mulgi putru. Õhtusel Mulgi Maarahva peol pakub muusikalise tervituse ansambel Lehmakommionud ning esinevad kõikide kihelkondade isetegevuslased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles