Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Lõppes ulatuslik evakuatsiooniõppus Lõuna Sild

Copy
Mitukümmend Võru linna ja Võru valla vabatahtlikku startisid täna Võru spordikeskuse juures asuvast transpordipunktist suurõppusele Lõuna Sild 2024.
Mitukümmend Võru linna ja Võru valla vabatahtlikku startisid täna Võru spordikeskuse juures asuvast transpordipunktist suurõppusele Lõuna Sild 2024. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet ja Kaitseliit said pühapäeva keskpäeval ühele poole ulatusliku evakuatsiooniõppusega Lõuna Sild, millega loodi realistlik olukord inimeste koordineerituks ja ulatuslikuks evakueerimiseks.

Õppuse raames planeeriti läbi 37 500 inimese evakuatsioon, mängust võttis koos treenitavate, korraldajate ja evakueeritavatega osa hinnanguliselt enam kui 1300 inimest. Treenitavate seas oli muu hulgas umbes 200 Kaitseliidu ja Naiskodukaitse ning 70 päästeameti eksperti.

Lisaks osales hinnanguliselt poolsada kohalike omavalitsuste ja partnerite töötajat. Samuti võttis veidi alla saja inimese osa regionaalse kriisikomisjoni tööst. Siseminister Lauri Läänemets külastas suurõppust laupäeval nii Tääksi kui ka Abja-Paluoja evakuatsioonipunktides.

Tagasi üles