Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Jaan Rapp: kärped halvavad elu maal

Copy
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

Hiljuti telerist õhtuseid uudiseid vaadates tabas mind sarnaselt paljudele teistele televaatajatele terve laviin uudiseid selle kohta, kuidas kärped lähiajal Eesti elu mõjutada ähvardavad.

Sellele, et kokkuhoiu nimel on vaja pingutada, vaidlevad vastu ilmselt vähesed. Ent kas me ikka tajume, mida plaanitavad kärped meile igapäevaelus võivad tuua? Olen kohanud suhtumist: ongi hea, et kärbivad. Et riigiasutuste kabinetid on täis pseudoteemadega tegelevaid ametnikke ja kui mõni neist ära koondada, on ülejäänutel igati õiglane koormus, riigi raha raisatakse vähem ja meie majandus pöörab noka üles.

See on äärmiselt lihtsustatud arusaam. Kindlasti leiaks riigiasutusest alakoormatud inimesi, kelle koondamine asutuse tööd tõhusamalt korraldada lubaks. Aga paraku kaotavad töö ka inimesed maakondades, mitte vaid pealinnas. Kokkuvõttes võib väljaspool Tallinna koondatavate osakaal suuremgi olla. Sest see lubaks riigiametite kohapealsed esindused sulgeda ja nii oleks kokkuhoid vähemalt paberil suurem.

Tagasi üles