Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Airi Illak: julgus õppida avab tee suurte unistuste täitumiseni

Valgamaa kutseõppekeskuse logistik Airi Illak
Valgamaa kutseõppekeskuse logistik Airi Illak Foto: Valgamaa Kutseõppekeskus

Hariduse omandamine ei küsi vanust, kuid ometi pelgavad paljud keskhariduseta täiskasvanud, et neil ei kõlbagi enam oma vanuse tõttu koolis käia. Kogemus aga näitab, et kes leiab endas julguse õppida, muutub enesekindlamaks ja hakkab endale peagi elus järgmisi ning veelgi suuremaid eesmärke seadma.

Valgamaa kutseõppekeskuses pakume juba kolmandat aastat võimalust kaugõppes põhi- või gümnaasiumiharidust omandada. Kui esimesel aastal võtsime vastu 82 õpilast, siis tänavu on nimekirjas juba 165 õppijat. Seejuures on neist noorim 16-aastane ning vanim 57-aastane. Niivõrd erinevas vanuses õppurite puhul näeme, et paindlik ja distantsilt toimuv õppetöö meeldib ühtaegu nii noortele, kellele tavakool ei sobi, kui ka täiskasvanutele, kes end töö- ja pereelu kõrvalt täiendada soovivad.

Õppima asumisega seotud kõhklusi ja paraku ka valehäbi on nii vanematel kui noorematel. Täiskasvanud, kellel õpingutesse pikk paus jäänud, tunnevad muret, et on juba liiga vanad ja kas neid üldse kooli vastu võetakse. Kinnitan, et neid mitte ainult ei võeta vastu, vaid koguni oodatakse ja tervitatakse.

Tagasi üles