Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Kaht riiki ühendava linnaliini avamine takerdus bürokraatiasse (3)

Copy
Kuigi ühistranspordikeskuste projekt on peatunud Vidzeme planeeringuregiooni vähese huvi tõttu, võib siiski loota, et peagi on võimalik sõita Valga linnaliinibussiga Lätti.

 
Kuigi ühistranspordikeskuste projekt on peatunud Vidzeme planeeringuregiooni vähese huvi tõttu, võib siiski loota, et peagi on võimalik sõita Valga linnaliinibussiga Lätti.  Foto: Arvo Meeks

Kuigi Valga-Valka on kaksiklinn, pole nende vahel olnud juba mitu aastakümmet võimalik linnaliinibussiga sõita. Valgas liigub aga ainult kaks bussi ja needki suure intervalliga.

Valgas Rohelisel tänaval elav pensionär Mari (nimi toimetusele teada) on üks nendest, kes pole kodulinna bussiliiklusega rahul. Eelkõige häirib teda, et kahe õhtul piirilinna jõudva Elroni rongi ajad ei kattu linnaliinibusside graafikuga.

«Kui minu lapsed tulevad õhtul rongi pealt, siis on buss kas ära läinud või on selleni palju aega. Roheline tänav asub jaamast kaugel ja lastel on keeruline raskete kottidega sinna jõuda. Mina pole ainus, kes pahandab. Olen kuulnud palju nurinat. Rohelisel tänaval elab veel inimesi, kel sama mure,» rääkis Mari.

Tagasi üles