Teeninduspunkti lisandus fotoboks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsus- ja migratsioonibüroo Valgas
Kodakondsus- ja migratsioonibüroo Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel nädalal paigaldati Valgas, Võrus, Jõgeval ja Põlvas Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindustesse fotoboksid, mis hoiavad kokku klientide aega, võimaldades teha tasuta dokumendifoto kohapeal.

Seni oli Lõuna-Eesti teenindustest pildi tegemise võimalus vaid Tartus. Lähiajal hakkab fotoboks tööle ka Viljandi teeninduses.

Pildistada ja taotluse esitada võib ka erinevates teenindustes, fotot säilitatakse fotoboksi arvutimälus 14 päeva. Väljaspool teenindust tehtud foto puhul tuleb ära märkida pildistamiskoht.

Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduse juhataja Helgi Laanemaa sõnul on Lõuna-Eestis ligi 90 000 inimest, kellel 2012. aastal dokumendid aeguvad. Seetõttu ei ole soovitatav jätta dokumendivahetust viimasele hetkele. Samuti tasuks enne suvepuhkust üle vaadata laste isikut tõendavate dokumentide kehtivusajad.

Mugavama ja kiirema teenindamise huvides soovitab Laanemaa inimestel, kellel vaja vahetada ainult ID-kaart, edastada taotlus posti teel või panna täidetud taotlus teeninduses olevasse postkasti.

Uue biomeetriliste andmetega passi taotlemise korral tuleb siiski ise teenindusse pöörduda, kuna passi kantakse dokumendi kasutaja sõrmejäljed.

Dokumendid saab kätte teenindusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles