Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Ostjaid pole Ehituspoed jagavad praegu kaupa poolmuidu (2)

Copy
Espaki Lõuna-Eesti poodide juht Remo Allikas sõnas, et ehitusmaterjalide turul käib majanduse madalseisu ajal karm konkurents. «Telliskivid tulevad meil praegu näiteks Lätist, sest Eestis ei saa neid elektri ja gaasi kõrge hinna tõttu valmistada.»
Espaki Lõuna-Eesti poodide juht Remo Allikas sõnas, et ehitusmaterjalide turul käib majanduse madalseisu ajal karm konkurents. «Telliskivid tulevad meil praegu näiteks Lätist, sest Eestis ei saa neid elektri ja gaasi kõrge hinna tõttu valmistada.» Foto: Tomi Saluveer

Ehitusmaterjalide turg on praegu olukorras, kus poed müüvad kaupa sageli nullilähedase kasumiga, et konkurentsis püsida. Hoolimata enda jaoks soodsatest hindadest on kliendid samas ettevaatlikud ja äraootaval seisukohal, kuna nii majanduse kui ka ehitusturu tulevik on ebakindel.

«Meie ehitusmaterjalide ja ka diivanite müük on võrreldes eelmise aastaga märkimisväärselt langenud,» ütles Espaki Lõuna-Eesti ehitusmaterjalide poodide tegevjuht Remo Allikas. «Oleme kaotanud nii üldistes müüginumbrites kui ka jäänud ilma teatud tehingutest.»

Allikas tõi näiteks olukorra, kus Võru pood osales suure kortermaja ehitustööde kipsplaatide hankes. «Tellimuse maht oli märkimisväärne, ligikaudu neli-viis veokitäit,» kirjeldas ta. «Eestis suudab sellise mahuga tellimuse, kus tooted vastavad nõuetele ja hind on konkurentsivõimeline, täita ainult üks kipsplaatide edasimüüja, kes tarnib need otse ehitusmaterjalide müügiettevõtetele.»

Tagasi üles