Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Hartman tegi Põlva kärbete järel ettepaneku säilitada maakondades riigiasutuste esindused (1)

Copy
Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman soovib, et iga teine pere Eestis elaks kümne aasta pärast maal.
Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman soovib, et iga teine pere Eestis elaks kümne aasta pärast maal. Foto: Arved Breidaks

Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman saatis kõigile ministritele kirja päringuga riigiasutuste esindatuse kohta 15 maakonnas, sest tema ettepanek on kaaluda põhjalikult läbi riigiasutuste esindus- ja teeninduspunktide kohalolek piirkondades ning tagada, et avalikud teenused oleksid kättesaadavad üle Eesti.

Ministri kiri oli ajendatud kärbete valguses vastu võetud hiljutistest otsustest või kaalutlustest riigiasutuste poolt oma esindusi maakondades sulgeda. Näiteks Põlva maakonnas on tänavu uksed sulgenud maksu- ja tolliamet ning sotsiaalkindlustusamet. Samuti on määramata ajaks edasi lükatud uute riigimajade avamine veel mitmes Eesti maakonnakeskuses.

«Minu jaoks on äärmiselt oluline, et inimestel oleks kõikjal Eestis kättesaadavad tasuvad töökohad, kvaliteetsed avalikud teenused ja meeldiv elukeskkond. Selle nimel töötab nii regionaal- ja põllumajandusministeerium, aga olen kindel, et ka teised ministeeriumid ja riigi ametkonnad,» rääkis Hartman.

Tagasi üles