Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Abikaasa kinkis sootskale pelmeenimasina

Copy
Inara Luigas Kohvitarõs pelmeene valmistamas.
Inara Luigas Kohvitarõs pelmeene valmistamas. Foto: Arvo Meeks

Kunagisest poliitikust, nüüd Setomaa vallas Mikitamäel Vanavalgõ Kohvitarõt pidavast sootskast Inara Luigasest on saanud Eesti tuntuim käsitööpelmeenide meister.

Pelmeenid on pärit hiina, jaapani ja korea köögist. Pelmeenitaolist sööki tehti seal hakitud lihast, kuhu pandi sisse ohtralt köögivilju.

«Mina, olles käinud paaril korral Siberis ja Udmurdimaal, sain pelmeenide tegemise õpetuse udmurdi memmedelt, kes väitsid, et head pelmeenid tulevad, kui oled hingelt valmis andma parimat oma oodatud külalistele. Pelmeenide sisse pannakse tavaliselt liha. Kuid neid võib teha ka seente ja köögiviljadega,» rääkis Luigas.

Tagasi üles