Tänavuse aasta talu tiitli võitnud Pistimäe talu Võru vallas Tagakülas toodab aastas ligikaudu kaks tuhat tonni kartulit. Talu peremees Andres Jaaska tõdes samas, et kartulikasvatuse all olev maa on Eestis tosina aastaga kümme korda vähenenud – selle põhjus on tema hinnangul peamiselt ärimeeste lobitöö.
Tellijale
Aasta talu peremees: lobitöö on viinud kartulikasvatuse hääbumiseni
«Kartuli tarbimine on aastatega kolossaalselt kukkunud,» sõnas Jaaska. «Selle taga on ärimeeste lobitöö. Kui eri portaalide artikleid vaadata, siis võib nendest sageli lugeda seisukohti, mille kohaselt kartul ei ole üldse tervislik. Soovitatakse süüa riisi ja makarone, mis tulevad Aasiast või Itaaliast – justkui oleksid need väärt toiduained. Eesti kartul tegevat aga inimesed paksuks.»