Noortealase info liikumine jätab soovida

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva avatud noortekeskus
Tõrva avatud noortekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 13. aprillil kohtusid Tõrva avatud noortekeskuses noortega tegelevad organisatsioonid, et arutleda, kuidas koostööd suurendada ning tutvustada oma tegemisi, anti teada Valga maavalitsusest.

Kõikide osalejate soov oli parandada noortele pakutavate võimaluste mitmekesisust ja seda just suurema koostöö kaudu.

Pikemalt peatuti Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla tegemistel, võimalustel ning tulevikuplaanidel. Tankla on oma veebileht ja aastas neli korda antakse välja samanimelist ajalehte. Tulevikus on plaanis hakata edastama kord kuus Tankla TV vahendusel uudiseid.

Tõdeti, et kuigi Tankla koduleht veebis vahendab hetkel suurema osa oma infost, mis seotud vabariiklike organisatsioonide tegemistega, jätab maakonna tasandil info liikumine soovida.

Peamise soovina jäi kõlama, et iga vald, küla ja linn, väiksem kool, noorterühmitus või -organisatsioon võiks tunda suuremat uhkust oma tegemiste üle ning kordaminekuid tuleks teistega jagada.

Päeva kokku võttes leiti, et noorsootööga Valgamaal võib rahul olla. Maakonna noorsootööga tegelevate organisatsioonide tegemiste ulatusest ja mõjust annavad märku Tankla tegemiste tuntus naabermaakondades.

Tõdeti, et info ja kogemuste vahetamine, suurem reklaam või teavitamine toimuva ning toimunu kohta annab meile juurde kogemusi, oskusi ja emotsioone.

Tegemistest noorsootöö valdkonnas rääkisid MTÜ Tankla liige Marek Mekk, MTÜ Kungla juhatuse liige ja MTÜ Valga Rockiklubi esindaja Siiri Põldsaar, Kaitseliidu Valgamaa Maleva noorteinstruktor Kaimo Vahtra, Eesti Punase Risti Valgamaa Seltsist noorsootöötajad Annika Aunapu ja Eneli Kask, Valgamaa Noorte Nõustamiskeskusest karjäärinõustaja Pille Paberits ning karjääri- ja noorteinfo spetsialist Tuuli Mekk, noorteühenduse ELO esindaja Merike Soomets, Antti Vasar Valga Korvpallikoolist, MTÜ Valgamaa Partnerluskogu noortemeetme koordinaator Aile Viks, Noorte Sotsiaaldemokraatide Tõrva-Helme klubi juht Karl Kirt ja Valgamaa Noortekogu esindaja Ülla Tamm.

Kohtumsel osales ka SA Valgamaa Arenguagentuur.

Infopäeva avas Valga maavanem Margus Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles