Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Katrin Bats: raiskamist vähendades hoiame kulusid kokku

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats
Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats Foto: Madis Veltman

Keskmine Eesti pere viskab aastas ära kuni 149 kilo söögikraami, inimese kohta keskmiselt 61 kilo. Rahalises vääringus lendab prügikasti keskmiselt 330 eurot, lastega peredes koguni 504 eurot aastas.

Lisaks rahakulule on toiduraiskamine tõsine keskkonnaprobleem. Toidujäätmed põhjustavad kümnendiku kasvuhoonegaasidest, näiteks eritub raisatud toidust prügilates metaani.

Kauplused, söögikohad ja tootmised püüavad raiskamist vähendada. Nii annetab Rimi näiteks iga aastaga aina enam peagi aeguvat söögikraami Toidupangale. Tartumaal annetavad Rimid 61% ja Valgas pea poole aeguma kippuvast toidust, olles sellega Eestis koos saarlaste ja võrukatega esirinnas. Peagi aeguvast ja juba allahinnatud kaubast läheb Tartumaal kaubaks lausa 73% ja Valgas 66%.

Tagasi üles