Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer
Saada vihje

Mastimänd panustab rohelisemasse tehnoloogiasse

Copy
ARKE lihatööstuse toodang valmib Põlvamaal Põlgastes.
ARKE lihatööstuse toodang valmib Põlvamaal Põlgastes. Foto: Andres Jalak/Arke Lihatööstus

Hiljuti Põlvamaa Mastimänni tiitli pälvinud Arke Lihatööstus AS on viimasel viiel aastal investeerinud igal aastal üle miljoni euro, panustades peamiselt keskkonnasäästlikumasse tehnoloogiasse.

Firma tegevjuht Aron Trumm tõi näiteks päikeseelektrijaama ehituse, jahutuse moderniseerimise, pakendamise, uued tootmisliinid ja -seadmed, termotöötlusahjud ja automatiseeritud pesuseadmed. «Uute tehnoloogiate kasutuselevõtt aitab meil täita keskkonnaeesmärke, samuti on investeeringud tõstnud tootmise tõhusust ning vähendanud kulutusi materjalidele ja tööjõule. Viimatine investeering oli üleminek jahutusseadmetes kasutatavalt freoonilt CO2-le,» märkis ta.

Kvaliteedi tagab lihatööstus täistsükliga tootmise abil – loomade esmatöötlemisest valmistoodete pakendamiseni. «Kasutame Eesti farmides kasvatatud toorainet. Tänu lühikesele transporditeekonnale on tooraine ja tooted värsked ning tagatud on võimalikult väike süsiniku jalajälg. Teame täpselt tooraine päritolu ning olulisi nüansse,» rõhutas Trumm.

Tagasi üles