Kaksiklinn korrastab piiriala

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi piir
Eesti Vabariigi piir Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 21. aprillil toimub Lätis suur üleriigiline talgupäev, kus keskendutakse veekogude korrastamisele. Valka linna talgulistega ühinevad ka Valga linnavalitsus ning politsei- ja piirivalveametiga, et korrastada kaksiklinna Valga ja Valka vahel looklev Konnaoja (Varžupite) ja selle ümbrus, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Kaksiklinna vaheline riigipiir on toonud kaasa Konnaoja ümbruse hooletusse jätmise ja üksteisest eraldumise. Seetõttu peavad mõlemad linnad kaksiklinna südames asuvat ala justkui tagahooviks. Linnad on võtnud lähisaja eesmärgiks sulandada ajalooline linnakeskus jällegi tervikuks.

Seetõttu ongi plaanis puhastada prahist Konnaoja säng ja kaldad ning lammutada vana lagunenud laudtee ojaäärsel kallasrajal, mida mööda valvati piiri.

Kes soovivad kaasa lüüa, on oodatud 21. aprillil kell 9 Sepa/Seminara piiripunkti juurde. Valga linna koristustalgud toimuvad aga järgmisel laupäeval, 28. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles