Päevatoimetaja:
Mati Määrits
Saada vihje

GALERII Täiskuuöö söömingul toodi lauale pöörased liharoad (2)

Copy

Laupäeval Peipsi Toidu Tänaval toimunud TäiskuuÖÖsöömingul avasid 30 eriilmelist ja maitseelamusterikast üheõhturestorani oma õued ning pakkusid sadadele külastajatele pööraseid gurmeehetki.

Nagu Peipsimaal öeldakse: «Kes täiskuu ööl ei söö, sellel on kuu aega kõht tühi,» Seda järgides olid sajad toidusõbrad kogunenud Pagarilt Setomaale ulatuvale Peipsi Toidu Tänavale, kus elava tule ja täiskuu paistel pakuti rikkalikku valikut talviseid ja soojendavaid roogasid. Verska restos toodi lauale ka karuliha.

«Õhtu möödus väga töökalt, inimesed kogunesid juba enne viite,» kinnitas Verska resto perenaine Kristin Ilm. «Põhihitiks oli kauaküpsetatud karuliha. Julgematele grillisime ka otse tulel karu sisefileed, mis oli ikka väga hõrk. Populaarsuselt alla ei jäänud ka tulel grillitud põdra karree. Inimesi oli umbes 200-250 inimest.»

Erinevate õhturestoranide menüüs oli veel ette valmistatud Peipsi kalu igal võimalikul viisil – grillitult, suitsutatult, marineeritult ja praetult ning suppide, pirukate ja pelmeenide sees. Lisaks said külastajad maitsta metsaande, lamba-, kitse- ja veiseliharoogasid, kartulivorste, kartulipasteeti haugimarjaga ning samuti metsaseeni ja metsamarju. 

Tagasi üles