Päevatoimetaja:
Kersti Kond
Saada vihje

Pidupäevalõhna ja -tunde loovad omatehtud hõrgutised

Copy
Õed Triin Rätsep ja Kerti Vissel sätivad vaagnale pidupäevasuupisteid.
Õed Triin Rätsep ja Kerti Vissel sätivad vaagnale pidupäevasuupisteid. Foto: Arvo Meeks

Valgamaal Lüllemäe külas tegutsevat toidukohta, Michelini rohelise tärniga pärjatud Kolme Sõsara restorani pidavate õdede Triin Rätsepa ning Kerti ja Kadri Visseli pidupäevalaual on alati ema küpsetatud kringel.

«Ema sai selle retsepti ülikoolis käies Tartu Kaunase kohvikust, kus töötas tema kursusekaaslase tädi. Meil oli toona ülikoolilinna korteris pisike gaasipliit, kus ta seda kringlit küpsetas. Mäletan, et väike ahi oli paksult kohevat ja kaugele lõhnavat rosinatega keerusaia täis ja see ei mahtunud sealt välja,» rääkis Kerti Vissel ja tõstis samas vaagnale Eesti sünnipäeva suupisted.

«Siin on ema küpsetatud leib, minu valmistatud või ja marineeritud kilud. Ema peab kanu ja nende munadest tegime hõrgu kreemi. Lisasin Karula metsades kasvanud karulauku, värvi annavad Kasaritsa külas kasvatatud rebasheina võrsed.»

Tagasi üles