Päevatoimetaja:
Mati Määrits
Saada vihje

Eestis toodetakse pea kolm neljandikku siin tarbitavast lihast

Eelmise aasta lõpu seisuga peeti Eestis ligi 283 600 siga.
Eelmise aasta lõpu seisuga peeti Eestis ligi 283 600 siga. Foto: Urmas Luik

Eestis toodeti mullu 76 500 tonni liha, mis on üks protsent rohkem kui aasta varem. Keskmiselt toodeti aastas 56 kilogrammi liha inimese kohta. Koos imporditud lihaga söödi aasta jooksul 78 kilogrammi liha inimese kohta. Elanike tarbitud lihast toodeti 2024. aastal Eestis 71 protsenti, andis teada statistikaamet.

Põllumajandusloomadest peeti eelmise aasta lõpu seisuga Eestis 232 400 veist, 283 600 siga, 49 300 lammast ja kitse ning 2,4 miljonit kodulindu. Veiste arv vähenes aegade madalaimale tasemele.

Statistikaameti juhtivanalüütik Ege Kirs tõi välja, et 2024. aastal toodeti Eestis liha rohkem just seetõttu, et sealihatoodang suurenes kuus protsenti. «Samas vähenes linnulihatoodang kolm ja veiselihatoodang viis protsenti. Lamba- ja kitseliha toodeti Eestis jätkuvalt väga vähe – 400 tonni. Sealiha toodeti 42 100, linnuliha 22 200 ja veiseliha 11 800 tonni,» täiendas Kirs.

Kommentaarid
Tagasi üles