Päevatoimetaja:
Arved Breidaks
Saada vihje

Peipsi toidu tänav toob lagedale sahvrite sisu

Avatud sahvrite päev
Avatud sahvrite päev Foto: Allar Kikkas/MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök

Peipsi toidu tänaval leiab täna aset esimene avatud sahvrite päev. Uksed avab 31 omanäolist sahvrit Pagarilt Saaboldani, pakkudes soolaseid ja magusaid hoidiseid aiast ning metsast; hapendatud, marineeritud ja kuivatatud saadusi; mahlu, siirupeid ja käsitööveine; kalatooteid; köögiviljataimi ja istikuid.

Tegemist on kohaliku toidu festivaliga, mis annab Peipsi-äärsetele kogukondadele võimaluse pakkuda kõike, mis sahvrites veel olemas on ning mis iseloomustab nende perekonda ja paikkonda.

Kindlasti saab pererahvalt toredaid nippe ja ideid uueks hoidistamise hooajaks ning maitseelamusi Peipsi äärest enne suure suve tulekut. Avinurmes tegutseb kõrvitsa marineerimise töötuba ja lisaks saab soetada traditsioonilist puidukäsitööd. Mitmeski kohas on võimalik osta köögiviljataimi, seemnekartulit ja marjapõõsaistikuid ning saada nõuandeid nendega toimetamiseks.

Kommentaarid
Tagasi üles