Päevatoimetaja:
Arved Breidaks
Saada vihje

Selgusid tänavused Eesti parimad toiduained

Parim mittealkohoolne jook valmib Värskas.
Parim mittealkohoolne jook valmib Värskas. Foto: Eesti toiduliit

Toiduliidu aastakonverentsil selgusid konkursi «Eesti parim toiduaine 2025» tiitlivõitjaid. Aasta parimaks toidutooteks kuulutati Marwi vannamei krevetid paprika ja küüslauguga. Üks tiitel tuli ka Lõuna-Eestisse, täpsemalt Värskasse.

Konkursi neljale kuldmärgile, mille saajate seast selgus ka üldvõitja ehk parima toiduaine tiitel, kandideeris sada kodumaist toidutoodet. 2025. aasta parimaks mittealkohoolseks joogiks valiti karboniseeritud magneesiumivesi Värska Magneesium, parimaks alkohoolseks joogiks Rock Hopper ja parimaks lisandväärtusega toiduaineks Chef Lundéni mozzarella-kauss.

Karboniseeritud magnee­siumivee tootja on AS Värska Originaal. Nagu nimigi ütleb, sisaldab Värska Magneesium lisaks loodusest ammutatud mineraalidele parajas koguses magneesiumi. Magneesium vähendab stressi ja ärevust, tagab hea une, leevendab lihas- ja närvivalu ning aitab hoida nii südame, vereringe kui ka luude tervist.

Kommentaarid
Tagasi üles