Politseinik päästis põlevast majast inimese

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutustöid raskendas asjaolu, et plekkkatuse all oli endine laastukatus, mille põlemisele oli raske piiri panna.
Kustutustöid raskendas asjaolu, et plekkkatuse all oli endine laastukatus, mille põlemisele oli raske piiri panna. Foto: Vello Jaska

Esmaspäeva, 30. aprilli hommikul puhkes tulekahju Tõrvas Pargi tänav 7 olevas eramus tulekahju. Põlengu avastasid viis minutit enne kaheksat tööle sõitvad Tõrva politseinikud Külliki Jegorov ja Riho Valtner.

Riho Valtner pani ka auto sireeni üürgama, et ümberkaudseid elanikke äratada ja hoiatada. Sel hetkel hakkasid juba leegid katusest välja tulema.

Politseinikud sisenesid majja. «Ruumid olid paksult musta suitsu nii täis, et näha polnud midagi ja hingata oli võimatu. Siiski kuulsin, et üleval korrusel keegi köhib. Selleks ajaks oli Riho jõudnud majaperemeheni, kes oli šokis, ega taibanudki, mis juhtunud on. Pikemalt mõtlemata tiris Valtner ta majast välja,» rääkis Jegorov.

Rohkem inimesi põlevas majas ei olnud.

Inimest põlevast majast välja tuues sai Riho Valtner kergelt viga, kuid kohale rutanud Tõrva kiirabi töötajad vaatasid ta üle ja leidsid, et ohtlikke tervisekahjustusi pole.

Selleks ajaks olid juba päästjad ka kohale jõudnud ja alustasid põlengu kustutamist. Kustutustöödele ruttasid Valga päästekomandost neli, Tõrvast neli ja Pukast üks päästja. Suitsusukeldujad sisenesid kohe hoonesse ja surusid veega seesmised leegid maha. Ühtaegu tegid nad kindlaks, et põleb üksnes maja teine korrus. Esimene korrus oli aga suitsu täis.

«Kustutustöid raskendas asjaolu, et plekk-katuse all oli endine laastukatus, mille põlemisele oli raske piiri panna. Et lõplikut tulest jagu saada, oli tarvis plekk maha võtta,» selgitas Lõuna-Eesti päästekeskuse Valga operatiivkorrapidaja Rannar Tamm.

Kella 9.11 ajaks oli tulekahju Tõrvas Pargi 7 olevas eramus lokaliseeritud. Päästjad kustutasid maja lõplikult kella 10.16ks.

Elumaja teine korrus ja katus said tugevaid tulekahjustusi, esimene korrus veekahjustusi. Maja esimesel korrusel oli olemas suitsuandur, mis ka tööle rakendus.

Menetlusinspektori esialgse hinnangu kohaselt võis tulekahju põhjustada hooletu suitsetamine, täpse tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles