Politsei soovitab hoida ennast ja hoolida teistest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustreeriv.
Lõke. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Politsei soovitab volbripidustustel ennast hoida ja teiste suhtes tähelepanelik olla.

Põhja prefektuuri ennetusteenistuse vanem Kristel-Liis Kaunismaa ütles, et volbriöö on viimastel aastatel möödunud suuremate vahejuhtumiteta ning peamised probleemid on olnud seotud liigse alkoholi tarvitamisega. «Alkohol toob alati kaasa täiendava riski sattuda õnnetusse või kuriteo ohvriks. Alaealiste puhul on täiendav risk ka mürgistus, mille tõttu võib volbripidu hoopis haiglas lõppeda,» ütles Kaunismaa.

Tema sõnul on turvalise volbriöö peamine eeldus endast ja teistest hoolimine. «Sõpruskondades üldjuhul teatakse, kes kuidas alkoholi tarvitanuna käitub ja millised riskid sellega kaasnevad. Alati võiks kehtida põhimõte, et kedagi üksinda maha ei jäeta ning ka võõraste seltskondadega liitumisel ollakse ettevaatlikud,» rääkis ta.

Lapsevanematele tuletab Kaunismaa meelde, et peoplaanid ning võimalikud riskid lapsega läbi arutataks. «Selleks, et vajadusel last aidata, on vaja teada, kuhu ja kellega ta suundub ning mis ajal plaanib tagasi tulla. Samuti on oluline, et ka lapsevanem ise oleks lapsele kättesaadav ega unustaks peomeeleolus telefonil silma peal hoidmast,» ütles Kaunismaa.

Turvalise volbriöö meelespea

  • Hoia ennast ja ole tähelepanelik ka teiste suhtes
  • Kui näed hädasolijat, teata sellest telefonil 110 või 112
  • Abi jõuab sinuni kiiremini, kui tead oma asukohta.
  • Alaealistel on alkoholi ja tubakatoodete tarvitamine keelatud. Samuti pole lubatud alaealisele alkoholi müüa, osta või üle anda.
  • Alkoholi tarvitanuna on nii täiskasvanutel kui alaealistel tunduvalt suurem oht sattuda õnnetusse või kuriteo ohvriks.
  • Alkoholi tarvitanuna auto juhtimine on lubamatu ja ohustab nii juhti ennast kui ka kõiki teisi liiklejaid.
  • Volbritule tegemisel jälgi tuleohutusnõudeid ning ära jäta lõket valveta.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles