Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kersti Kond
Saada vihje

Kodavere rahvas korraldab pika laua peo

Kodavere pärimuskeskuse eestvedaja Ergo-Hart Västrik

Peipsiääre vallas Palal tegutsev Kodavere pärimuskeskus avab homme suvise hooaja. Nii avamispeo kui saabuva suve keskne teema on kohalikud toidutraditsioonid.

Kodavere pärimuskeskuse eestvedaja Ergo-Hart Västrik kutsub kõiki toiduhuvilisi pühapäeval Palale. «Oleme koos kohalike inimestega korraldamas tõelist kogukonnapidu. Koos valmistame ette peo ja näitused, koos ka pidutseme. Muidugi ootame külalisi nii lähedalt kui kaugemalt, et ühiselt tähistada meie panust Tartumaa toidupiirkonna aasta alguse puhuks.»

Õhtupoolikul kaetakse pärimuskeskuse siseõues kaks pikka lauda siinse kandi roogadega. Oodatakse maitsma selliseid toite nagu pekipiirak, liissupiirak, kaarakiisla, sült, soetsokala, sualaubad, õdrakarask, Kati-Matse-naise kakk, apukurk, munakuuk, rabarbrikuuk, munavõi, apendatud kasemahal ja sigurikohv. Kõik peole tulijad saavad soovi korral veel ka ise lauale Kodavere kandi traditsioonilisi toite tuua või midagi isetehtut sahvrist kaasa haarata.

Kommentaarid
Tagasi üles