Valmisid Tõrva meenenäidised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Sarapi geelküünal «Tõrvatilk meepotis»
Urve Sarapi geelküünal «Tõrvatilk meepotis» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmakordsele konkursile Tõrva meene leidmiseks laekus lisaks ideekavanditele ka hulgaliselt valmis meeneid.

Tähelepanuväärsete ideede ja teostuste eest kaks kuldset kinkekaarte sisaldavat ümbrikku pälvinud pensionär Laine Vettik esitas konkursile üle kümne meenenäidise: Paistu rahvariide põllemustri ja Helme puusapõlle mustriga võtmehoidjad, kirivöö tehnikas valmistatud järjehoidja ja kaelaehted, Mulgi mustri motiividega nõelapadi, linasest riidest kaante ja Tõrva linnavapi motiiviga märkmik, siidrätikud ja tapeedist valmistatud tõrvapõletamisahju motiiviga kinkekott.

Urve Sarap aga pälvis tunnustuse geelküünla «Tõrvatilk meepotis» eest.

Tõrva linnavalitsuse välissuhete spetsialist Tiiu Madal ütles meenenäitust avades, et ettevõtmine läks igati korda.

«Paikkonnaga seotud meened on vajalikud. Tihtipeale oleme linnavalitsuses kingiideedest puudust tundnud. Konkursilt saime väga huvitavaid ideid, paljud neist leiavad kindlasti ka edasiarendamist ja kasutuselevõtmist,» nentis Madal. «Et linna mainet kujundada, peame üheskoos mõtlema, kuidas väljastpoolt tulevale inimesele paikkonda eksponeerida, millega külalisi siiakanti tulema ahvatleda.»

Meenekonkursi korraldas Tõrva linnavalitsus koostöös kultuurimajaga ning osa võttis seitse inimest. Meenenäidiseid saab näha Tõrva raamatukogus mai keskpaigani. Seejärel viiakse näidised turismiinfopunkti müügiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles