Skip to footer
Päevatoimetaja:
Tiit Loim
Saada vihje

Päev tõstab au sisse Setomaa tunnustoidu

Satserinna sõirapäeva kavasse on kuulunud ka sõirateo õpituba.

Setomaal Saatse muuseumi õues leiab sel laupäeval aset 15. Satserinna sõirapäev, kus saab lähemalt tutvuda Setomaa tunnustoiduga.

Sõirapäev tutvustab Saatse piirkonna kui kohupiimanulga traditsioone ning sõira. Sõir on traditsiooniline laagerdumata kohupiimajuust, mida tuntakse Setomaal ennekõike pidulauatoiduna.

Ees ootab ka konkurss, kus rahvahääletuse tulemusena valitakse välja parimad sõirameistrid, kuid esimest korda on perenaistel ja peremeestel võimalus osaleda ka kohapeal valmistatud traditsioonilise sõira konkursil. Külastajatel on võimalik juustutegu kohapeal jälgida ja tulemust degusteerida ning päeva lõpuks valitakse välja parimad meistrid.

Kommentaarid
Tagasi üles