/nginx/o/2025/06/18/16934112t1h7aeb.jpg)
Võru elanikel on nüüd võimalik tellida toitu koju või tööle, kasutades kullerplatvormi Bolt Food. Teenus käivitus Võrus kaks nädalat tagasi ning huvi selle vastu on olnud suur. Platvormiga on liitunud 13 kohalikku toidukohta ning aktiivselt tegutseb üle kolmekümne kulleri.
«Meil on hea meel näha, et Kagu-Eestis on Bolt Foodi vastu suur huvi,» ütles ettevõtte Eesti juht Jaagup Jalakas. «Siia laienemine on meil alati olnud eesmärk – see oli vaid aja küsimus.»
Kullerplatvormi juhi sõnul ei olnud otsuse taga NATO liitlasvägede kohalolek Võru serval, kuigi firma tõukerattaid kasutavad just nemad väga aktiivselt. «Loodame muidugi, et neile meeldib ka hea toit,» muigas Jalakas.
Tema kinnitusel oli määrav pigem restoranide lai valik ja see, et Võru on veidi suurem kui Haapsalu, kus firma juba varem tegutses. Märgati ka nii võimalike klientide kui ka kullerite huvi. Pärast esimest nädalat on tagasiside olnud hea, kohalike lemmikutena paistavad silma burgerid ja pitsad.
Alguses oli ka viperusi
Värsketel kulleritel on aga tellimustega tulnud ette ka väikseid äpardusi, nagu võis mõnelt võrukalt kuulda saada.
«Tulime sõbrannaga pikalt sõidult ega tahtnud enam süüa tegema hakata. Tellisime pitsad koju,» kirjeldas Sandra Tiganik hiljutist kogemust. «Kuller tuli rattaga, aga läks valesse trepikotta, kuigi olin aadressi ja kirjelduse täpselt märkinud. Kui ta lõpuks ukse taha jõudis, ütles kohe: «Loodan, et pitsad on korras.» Pitsakarbid olid aga kotis püsti, mitte üksteise peale pandud. Saatsin Bolt Foodile pildid ja küsiti, kas soovin raha tagasi. Soovisin. Raha laekus järgmisel päeval,» nentis Tiganik.
Küll aga tõi ka Traagel ühe suurema murekohana välja kullerite nappuse. «On olnud olukordi, kus klient on pidanud tellimuse tühistama või ise toidule järele tulema, sest lihtsalt ei ole vaba kullerit.»
Kristina Noorsalu aga rääkis, kuidas ta esimesel korral lasi kulleril toitu tuua eelkõige uudishimust, et teada saada, kui kiiresti see Võrus kohale jõuab. «Kulleril rippus suši kotiga lenksu küljes, nii et paraja pudru sain. Teisel korral tellisin pitsat, sest esimese tellimuse ebaõnnestumise järel sain äpis krediiti ja tahtsin selle ära kasutada. Siis läks kõik hästi,» tõdes Noorsalu.
«Tulevikus ma pigem eriti palju tellimusi ei tee, sest alguses olid seal soodushinnad, aga muidu on söögikohtade hinnad palju kõrgemad. Pealegi on Võru nii väike, et pole probleemi ka ise järele minna,» lisas ta.
Ats Saag aga kirjeldas, kuidas ta lõunasöögiks tellitud pitsat lausa kaks tundi ootas. «Äpis oli ainult ees «kulleri otsingul». Lõpuks tellimus tühistati – ju vabu kullereid polnud. Teisel korral tellisin Hesburgerist ja see toodi kenasti jalgrattaga kohale.»
Esimeste Bolt Foodiga liitunud ettevõtete esindajad kinnitasid, et huvi teenuse vastu on Võrus olemas ja kasvamas. Terminal Oili teenindusjaam, mille menüüs on populaarsed burgerid ja näksid, saab tellimusi stabiilselt eriti lõuna- ja õhtutundidel.
Kullereid tuleb üha juurde
«Meil olid juba eelnevad head kogemused tänu teiste jaamade koostööle. Võru lisandumine andis hea võimaluse uue sihtgrupini jõuda,» selgitas ASi Terminal kommunikatsioonijuht Gerli Pärnpuu.
Võru teenindusjaama juhataja Tiia Mägi lisas, et kuigi esimestel nädalatel oli kulleritega kitsas käes, on olukord paranemas. «Kullereid tuleb iga päevaga juurde. Kliendid on valdavalt kohalikud ja menüüs lähevad peale just meie enda valmistatud juustupulgad, samuti burgerid ja kebab.»
Restorani Eva Sushi juhataja ning omanik Eva Traagel rääkis, et nende otsus Boltiga liituda sündis isiklikust vajadusest. «Olen ise olnud olukorras, kus lihtsalt ei jaksa kodust välja minna, olgu selle põhjus siis lapsed või halb ilm. Tahaks, et keegi tooks hea toidu ukse taha. Just seda tahame oma klientidele ka pakkuda.»
Küll aga tõi ka Traagel ühe suurema murekohana välja kullerite nappuse. «On olnud olukordi, kus klient on pidanud tellimuse tühistama või ise toidule järele tulema, sest lihtsalt ei ole vaba kullerit.»
Traageli sõnul tellivad äpi kaudu söögikraami peamiselt noored, aga ka inimesed, kes ei taha telefoni teel suhelda. Tellimusi jagub kogu päeva jooksul, enim tellitakse sušit, teisel kohal on salatid.
Peetri Pizza otsustas aga Võrus Bolt Foodiga liituda pigem tulevikku silmas pidades. «Suve algus on meil alati tegusam aeg – turistid ja koolide lõpetamised toovad niikuinii rohkem tööd. Raske on öelda, kas Bolt on tellimuste arvu kasvatanud. Selliste uuendustega tuleb varem või hiljem kaasa minna, muidu jääd lihtsalt rongist maha,» nentis ettevõtte juhataja Ulvi Zupsman.