Jätkub protsess mehe surmas süüdistatavate üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikohus võttis lõppeval nädalal menetlusse süüasja, mille osas on kaks esimest kohtuastet mõistnud kaks Lõuna-Eesti meest süüdi kaaslase surmamises, kolmanda aga kehalises väärkohtlemises.

Kui algselt süüdistas prokuratuur 44aastast Meelist, 38aastast Margost ja 41aastast Veikkot mõrvas, siis Tartu maakohus mõistis Margose ja Meelise mullu 29. juulil süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises ja ettevaatamatusest surma põhjustamises, Veikko aga kehalises väärkohtlemises.

Margos pidi vastu võtma seitsme aasta ja kahe kuu, Meelis seitsmeaastase ning Veikko kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Maakohtu lahendi peale esitasid apellatsioonkaebused nii prokurör kui ka kohtualuste kaitsjad, kuid tänavu jaanuaris jättis Tartu ringkonnakohus maakohtu otsuse jõusse. Seepeale pöördusid menetluspooled kassatsioonkaebustega riigikohtusse, mis võttiski lõppeval nädalal kaasuse oma menetlusse.

Eeluurimisel kogutud andmetel tarvitasid 51aastane Sulev ja Margos tunamullu 7. oktoobril Valgamaal Hummuli vallas Soe külas asuva maja korteris alkoholi. Mingil ajal helistati Veikkole, kellele räägiti, et korteris on mees, kes kunagi Veikkolt arvuti varastanud. Pärast seda tuli Veikko koos Meelisega korterisse ning nad hakkasid Sulevit peksma, tuvastas politsei.

Lõuna ringkonnaprokuröri Milvi Väina sõnul selgus kohtueelse uurimise käigus, et lärmi ja sõimu oli korterist kuulda vähemalt tund aega. «Kuna on ka varem selles korteris olnud lärmakaid öid, ei tulnud naaber selle peale, et rahurikkujatest politseile teada anda,» lisas Väin.

Järgmise päeva hommikul avastas korteriomanik, et Sulev on surnud. Pärast seda helistas ta politseisse, kes käivitas kriminaaluurimise. Selle kohtueelse menetluse lõppedes said varem kriminaalkorras karistatud Margos, Veikko ja Meelis süüdistuse mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles