Alguse saab tormijooks malevakohtadele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alguse sai malevasse registreerimine.
Alguse sai malevasse registreerimine. Foto: SA Õpilasmalev

Neljapäeval, 3. mail avaneb registreerimine SA Õpilasmalev 10. hooaja rühmadesse.

«Iga aastaga on malevaelu noorte hulgas aina populaarsemaks saanud. Kui algusaastatel võis mõne rühma komplekteerimine aega võtta lausa kuu, siis nüüd, meie 10. malevasuve eel oleme valmis suuremaks tungiks kui kunagi varem,» sõnas maleva juhataja Maarja Saavik.

Tema sõnul pole rühmadele tööandjate leidmisega sel aastal probleemi ei ole olnud – see puudutab ka väljaspool linnu tegutsevaid malevaid. «Mõnele ettevõtjale on tulnud lausa eitavalt vastata, kuna finantsiliselt ei ole
meil lihtsalt võimalusi rohkematele noortele malevarühmasid korraldada.»

Noored saavad oma abikäed ulatada nii marjakorjamisel, astelpajuistikute hooldamisel, mõisate korrastamisel kui ka mitmetel teistel heakorratöödel.

«Oleme aastatega liikunud suunas, kus töötegemine oleks noortele lisaks kasulikkusele ka meeldiv ja huvitav. Seepärast rõhume tööde kvaliteedile ning jätkame koostööd nii sihtasutuse algusaastatest pärit tööandjatega kui ka oleme leinud mitmeid ettevõtteid, kes võtavad malevlased enda palgale esimest korda. Täiesti uued rühmad hakkavad tegutsema näiteks Lõuna-Eestis Ahjal ja Unipihas,» täpsustab Saavik.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13–18 eluaastat. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4500 noort, neist ligi 700 olid tallinnlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles