Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaast valminud videoklipp tunnistati rahvusvahelisel turismifilmide konkursil Riias seiklusturismi kategoorias parimaks.

Valga linnas ja lähiümbruses jäi kolmapäeval elektrita 23 alajaama ja ligikaudu 1800 klienti. Rikke põhjustas puurimistööde tegija, kes vigastas korraga mitut elektrikaablit.

Valga muuseumi tagakülg saab lähiajal värskema ilme. Nagu ütles töid koordineeriva Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm, on plaanis soojustada maja tagumine ja külgmise osa fassaad ning pööningulagi ja rekonstrueerida kütte- ning ventilatsioonisüsteem.

Neljapäeval jooksid maakonna koolide lapsed heategevuslikul eesmärgil korraldatud teatejooksul, juhtimaks tähelepanu sellele, kuivõrd habras võib olla inimese võime liikuda.

Juba 38 aastat valgalane olnud ning sellest 25 Valgamaalase kultuurireporterina töötanud ja nüüdseks väärikasse ikka jõudnud Helju Keskpalu sõnas oma viimasel tööpäeval ajalehetoimetuses, et on alati soovinud, et elu oleks huvitav. Kuivõrd see soov tema arvates täide on läinud, sellest loe isikuloost!

Viis Valga linna pensionäri rääkisid, kuidas nad on rahul pensionisüsteemiga ja oma eluga hakkama saavad. Kõlama jäi mure järeltuleva põlvkonna pärast.

Kauaoodatud kevadpäike meelitab varsti aiatöid tegema, rohkem värskes õhus viibima ja soojakraadide lisandudes ka päikest võtma. Eesti Õdede Liidu juhatuse liige, Tartu Ülikooli Kliinikumi nahahaiguste kliiniku ülemõde Tiiu Kõrran tuletab aga meelde, et päiksega liialdamine võib kaasa tuua nii kergemaid kui raskemaid terviseprobleeme.

Ajatelje küljelt saab aimu, kuidas on kulgenud rahvamuusikaansambli Jauram teekond läbi aegade ja helide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles