Kurikaelad lõhkusid Valga spordihalli katusekuplid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga spordihalli katuseakende kuplid on korduvalt lõhkujate ohvriks langenud.
Valga spordihalli katuseakende kuplid on korduvalt lõhkujate ohvriks langenud. Foto: Arvo Meeks

Jaanuari viimasel päeval lõhuti Valga spordihalli katuseakende kuplid. Plastikmaterjalist kupleid on küll tootja nimetanud peaaegu purunemiskindlateks, aga hoolimata sellest on need korduvalt lõhkujate ohvriks langenud.


Valga spordihalli juhataja Kalev Lutsu sõnul käivitasid spordihalli kukkunud aknatükid ka valvesignaali, aga kohalesaabunud turvafirma patrull sündmuskohalt kedagi kätte ei saanud. Samal õhtul oli naabruses asuvas bowlinguklubis probleeme kahe mehega, politsei on asunud uurima nende võimalikku seotust kuplite lõhkumisega.



Spordihalli läheduses on ka politsei korravalvekaamera, aga kuplid jäävad praegu nende ulatusest välja. Lutsu sõnul plaanitakse nüüd koostöös turvafirmaga need valve alla võtta.



Ühe kupli hind on 10 000 krooni, lisanduvad veel käibemaks, paigaldus ja transport. «Kui laps peale ronib, kuppel katki ei lähe. Purustamiseks on vaja teravat lööki metallesemega,» rääkis Luts.



Valga spordihallil on vandaalidega olnud teisigi probleeme. Näiteks on Kalev Lutsu sõnul aknaplekkidelt varastatud 130 kruvi ja plastkuplitel lõket teha üritatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles